jarmokanerva Me rakennamme tulevaisuuden!

Kehitysavusta ja kehitysmaista

  • Kehitysavusta ja kehitysmaista

Suomen kehitysapu pitää ohjata ja sitoa haluttuun toimintaan. Kehitysmaissa pitää muuttaa kulttuuria ja uskontoa, jotka aiheuttavat kehitysmaatilanteen ja väestön ylikasvun. Uskomukset pitää korvata tieteillä ja nostaa sivilisaation tasoa koulutuksella ja järkevällä tekemisellä.

Rahan lappaaminen vapaasti vallassa oleville, jotka ovat ongelman takana, pitää vallalla ja vääristää ongelmaa. Suuri osa kehitysavusta [1] katoaa jonnekin tuntemattomaan. Käytännössä se näkyy virkamiesten korkeana elintasona ja hienoina puitteina. Kehitysavulla toimii valtava määrä järjestöjä, joilla on palkollisensa.

Monissa kehitysmaissa toiminta ei ole vapaata. Esimerkiksi naisten ja muidenkin mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tukipilarina sorretaan koulutuksessa ja töissä ja arjessa. 50 % menee hukkaan. Uskonnolliset, ideologiset ja muut ennakkoluulot kieltävät järkevää toimintaa ja kehitystä. Uskomusten sijaan pitäisi opettaa tieteitä ja taitoja.

Väestötulva aiheuttaa matalan koulutuksen, suuren työttömyyden ja rikollisuutta. Selviytymiskeinona epätoivoiset ihmiset hakevat rahat ja ruuan miten saavat. Olot ja tavat raaistuvat ja se jää kulttuuriin. Ihmiset hakevat valtaa ja rikkauksia myös uskonnon avulla. Ääriliikkeitä, usein uskonnollisia, aletaan kannattamaan, joilla on erittäin julmia rangaistuksia vastauksena ylläpitämään yhteiskuntarauhaa edes jollain tavalla. Demokraattista lempeyttä ei pidetä primitiivissä oloissa riittävänä. Vaihtoehtona kun on ryöstelevät jengit. Monissa paikoissa etsitään ratkaisua myös sharia-laista. Ilman kättä tai henkeä ei voi ryöstellä ja pelote on suuri.

Kehitysavulla ja kansainvälisellä politiikalla voisi ohjata kehitysmaita suuntaan, joka saattaisi myös taistelevat ryhmät kuriin ja yhteiskuntarakenteen stabiiliksi ja kehittyväksi. Tärkein olisi pitää vallassa valistunut hallinto. Tällöin helpottuisi invaasio Eurooppaan ja rikkaampiin maihin. Ihmisten ei tarvitsisi paeta aiheutettuja oloja ja hyvin matalaa elintasoa. Eripura johtuu myös huonoista oloista.

Monissa kehitysmaissa on valtavasti edellytyksiä ja luonnonrikkauksia, joita ei hyödynnetä. Työvoimapula ei vaivaa. Usein aurinkoenergiaa olisi loputtomasti ja sillä saisi rannalla puhdasta vettä valtameren verran. Monissa maissa on öljyä js rikkauksia, joita maan johto ei osaa laittaa nostamaan sivilisaation tasoa. Esim. öljytulot voi olla 90 % eikä muuta teollisuutta juuri ole tai ihmisille töitä ja elintasoa. Muutama länsimaan tiedemies on kehittänyt paikallisia sopeutuneita viljelykasveja, vaikka asia kuuluisi asukkaille. [2]

Suomi voisi kehitysapuna viedä Suomessa tehtyjä tavaroita ja laitteistoja ja myös työtä. Esimerkiksi vedenpuhdistamoita ja 50 000 vapaaehtoista  voisi mennä kouluttamaan ja tekemään tutkimusta ja tuotekehitystä vietäviin laitteisin kohdemaihin. Autettaisiin auttamaan itseään ja luotaisiin myös vientituotteita muiden maiden kehitysmaaostoihin. IT-alan ihmisiä on ollut käynnistämässä projekteja.

 

Esim. Irak on maailman 2. suurin öljymaa. Myös Syyriassa on öljyä. Monet suurvaltojen tukemat kapinalliset ottaisivat mielellään öljytulot ja vallan tai halutaan hajottaa, mikä aiheuttaa kurjuutta. Rosvojoukot aiheuttavat konflikteja ja haluaisivat jalokiviä ja muita luonnonrikkauksia itselleen, eikä motiivina ole uskonto vaan rikastuminen, kuten Kongossa.

Monilla kehitysmailla on paremmat olosuhteet ja edellytykset kuin Suomella menestyä.

Ruotsi ja Suomi yhdessä maksaa humanitaarisesta kehitysmaihin liittyvästä toiminnasta valtavasti.

Yhtenä ajatuksena on esitetty, että kehitysmaissa voisi olla vastaanottokeskuksia. Tällöin ihmisiltä ei vietäisi olosuhteita ja kulttuuria odotusaikana. Kehitysmaat saisivat töitä ja rahaa vaikka hyväntekeväisyys tai kehitysavun momentilta. Majoitus olisi edullisempaa eikä houkuttaisi alalle helpon rahan palveluita ja salakuljetusta. Henkilökuntaa olisi lähes loputtomasti saatavilla ja ehkä kielitaitoisiakin, jolloin ei tarvitsisi tulkkeja. Norja ostaa jo nyt Tanskasta majoituspalveluita. Tämä voi olla ratkaisu koko Euroopalle.

 

[1] https://fi.wikipedia.org/wiki/Kehitysapu

[2] https://www.youtube.com/watch?v=s4SYM8JsDg4

 

Lisää blogissa http://kanerva.eu/fi/?p=1247
 

 

* Peukuta jos pidit aiheesta ja kirjoituksesta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pekka Heliste

"Suomi voisi kehitysapuna viedä Suomessa tehtyjä tavaroita ja laitteistoja ja myös työtä. Esimerkiksi vedenpuhdistamoita ja 50 000 vapaaehtoista voisi mennä kouluttamaan ja tekemään tutkimusta ja tuotekehitystä vietäviin laitteisin kohdemaihin. Autettaisiin auttamaan itseään ja luotaisiin myös vientituotteita muiden maiden kehitysmaaostoihin. IT-alan ihmisiä on ollut käynnistämässä projekteja."

Hupijuttuja, näinhän on tehty aikojen alusta.Kehitysavusta on päätynyt Suomeen ennen n 90 % ja nykyään n 50-60%.

Kehitysapukin on kilpailutettava, joten rahan päätyminen Suomeen ei ole enää automaattista

Eikä kehitysapu päädy juurikaan kohteen hallinnon käsiin kuin pieneltä osalta.

Järjestöt ovat turvallisimpia kehtysavun viejiä.Toki työntekijät haluavat elääkin ja saavat palkkaa, mutta harvoin mitään suurta ja useasti työllistetään paikallisia.

Naisten ja tyttöjen kouluttaminen tuottaa suurimman hyödyn, sillä naiset siirtävät opit tuleville sukupolville, myös pojille eli äidit muuttavat poja ja miehet

Korruptiota tekevät suuryritykset kuten esim Shell, joka korruptoi Nigeriassa halinnon-Ja yritykset myös maksavat ne yksityiset palkka-armeijat, jotka pitävät kansat kurissa .

Jos korruptioolisi vain Afrikan ongelma niin lännessä olisi helppo puuttua siihen takavarikoimalla afrikkalaisten dikdaattoreiden ja heidän tukijoidensa tilit, mutta eipä ole tapahtunut edes Suomessa.Kukaan ei uskalla astua esim Shellin varpaille

Toinen ryhmä ovat asekauppiaat, ne elävät pitkälti Afrikasta saamilan tuloilla

Todellisia rosvoja ovat nuo ylikansalliset yritykset, ne pumppaavat rahaa sieltä enemmän kuin kehitysapu on

http://yle.fi/uutiset/suuryritykset_ja_jarjestayty...

Eikä öljy takaa rikkautta esim Irakin bkt on 3600 taalaa per asujas kun se Suomessa on 42000.Syyriassa se oli ennen sotia 5000 taalan tietämissä, nyt se on lähellä nollaa.Ei raaka-aineet mitään tuota, 90 % niiden tuotosta menee aivan muualle.

Paljonko Suomi ansaitsee mineraaleilla ?

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Suomesta ei ole juurikaan viety työvoimaa ennen vaan rahaa. Tavaroiden vienti on aika paljon vähentynyt. Raha tuntuu helposti muuttuvan aseiksi. Tavaraa on vaikeampi muuttaa, varsinkin jos seurataan projekteja. Tavaraa on vaikeampi muuttaa marmoripalatseiksi ja loistoautoiksi, jotka palvelevat vain johtoa.

Ideana, että monet, jotka pitävät kehitysapua tärkeänä ja ovat töitä vailla, voisivat valita ja tutustua kulttuuriin ja tapoihin. Monesti he haluaisivat myös tuoda tätä kultturia ja uskontoa maahan, joten olisi hyvä saada etukäteen tietoa. Onpa jotkut työllistyneet Afrikassa asti pidemmänkin aikaa. Tässä on potentiaalia 50 000- 200 000 nuorelle ja miksei vanehmmillekin.

Pekka Heliste

Suomesta on lähtenyt II MMS jälkeen n 900000 ihmistä.Kyllä Suomi on ja on ollut työvoiman lahjoittaja

Vienti ei ole hiipunut mihinkään esim 2004 , siis ennen lamaa vienti oli 48 miljardia ja 2015 n 54 miljardia. Minusta tuo on viennin kasvua ?

Viennin kasvu on ollut hidasta ja se johtuu siitä,että Suomen viennistä merkittävä osa on öljyä ja öljytuotteita

Kun öljyn hinta on romahtanut 2010 n 200 taalan tynnyrihinnasta tuonne 30 tietämille niin näyttää siltä, että vienti kasvaa hitaasti.
Jos tynnyrihinta olisi edelleen 200 taalan tietämissä niin vientikin olisi yli 60 miljardia

Pekka Heliste

Ei se tavar kehitysapuna kovin kaksinen ole, Tansaniaan lahjoitetut tarkatoritkin uostuivat pellon reunaan, kun paikallisilla maajusseilla ei ollut rahaa polttoaineeseen , ei varaosiin eikä teitä mitä pitkin kuljettaa tuotteet markkinoille

Samoin kävi kalastusaluksille , ne ruostuivat rannalle kun kalastajilla ei ollut rahaa ostaa polttoainetta.

Sen sijaan Nokian televerkkojen antaminen lahjaksi toimi, viestintä kun tärkeää ja rahapuhelimella köyhäkin sai soitettua, kun oli kolikoita.

Tehokkain apu on kuitenkin naisten ja tyttöjen kouluttaminen, sillä se muuttaa yhetiskuntaa eniten ja myönteiseen suuntaan.Tosin vaikutus näkyy vasta 20-50 vuoden kuluttua

Toimituksen poiminnat