jarmokanerva Me rakennamme tulevaisuuden!

Nousua pukkaa!

  • Facebookissa valittu uusi EUvostoliiton lippu
    Facebookissa valittu uusi EUvostoliiton lippu

Päätin kirjoittaa positiivisen blogin ajan tapahtumista. Tämäkin on osa laajempaa juttua EU-sosialismista ja säätelytaloudesta.

Nousua pukkaa!

Suomi on onnistunut nostamaan julkiset kulut Suomen ennätykseen. Osa lökäpöksyistä on yrittänyt jarruttaa menojen lisäyksiä, mutta hallitus on pitänyt pintansa. Hienoa!

Suomen verot ovat nousseet. Julkisen sektorin koko ja kulut on ennätyksessä. Verotkin piirtävät pilviä. Arvonlisävero on saatu ennätykseen 24 % ja nyt aiotaan nostaa ja vielä ruuan alv sinne samaan. Koskaan maailmanhistoriassa Euroopassa ei ole ollut niin korkea vero ruuassa!

Mutta tässä ei ole vielä kaikki. Vielä voidaan jakaa rahaa maailmalle, aloittaa uusia isoja julkisia hankkeita ja palkata lisää henkilökuntaa. Tulevaisuus on pelkkää nousua. Näillä rahoilla tuetaan ennätyksellisesti Viron ja muun EU:n rakennusurakoitsijoita, eikä kehdata kohdentaa elvytystä kotimaahan.

Myös Suomen valtion lainat on saatu ennätykseen yli 100 000 000 000 euroa, joka on hirveän iso luku. Se 47 600 jokaista veronmaksajaa kohden. Hienoa!
Ja kaikki tämä vain 8,75 euron, lounaan verran seuraavan 20 vuoden aikana joka päivä, jos ei korkoja lasketa.

EU-määräykset ja maksut ovat ennätyksessä. Ennätyssäätelytalouden takia juuri mitään ei voi tehdä ilman lupaa ja sertifikaattia. Voileivän myyminenkin on sertifioitua. Määräyksiä lobanneilla yhtiöillä on nousua ja pienet kilpailijat voidaan pitää poissa. Koulutus- ja sertifiointitoiminnalla menee lujaa. Myös määräysten valvonta työllistää kivasti valtiota. EU-määräykset vielä laajennetaan Suomessa hyvää tarkoittavasti.

Työttömien määrä ja laatukin on saatu Suomen ennätykseen. Edes 1990-lamassa ei saatu näin osaavia työttömiä ja näin paljoa. Virallisesti työttömiä on vain 9,2 %, mikä on kikkailun Suomenennätys alalla. Todellisuudessa yhtenä arviona  30 % työkykyisistä on hakemassa töitä. Helsingin alueella alkaa olla vaikea saada töitä edes pyytämällä 10 €/h akateemisen ihmisen. Uutuutena myös maksuhäiriöt ovat ennätyksessä. Parasta ! Vähän menoa jarruttaa muut sivukulut ja asiat, jonka takia töitä ei kannata tehdä, mutta vähät siitä. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014070318459767_uu.shtml

Lopettavien yritysten määräkin on saatu nousuun. Konkurssien määrä on jo hieman laskussa kasvun jälkeen, koska lukumäärä on alentunut ja koska varattomia pesiä ei viedä konkurssiin. Osa on jo siirtynyt muualle. Tyhjien liiketilojen määrä kasvaa edelleen.

Kehitysyhteistyörahat ja ulkoministeriön erityisavustuksetkin on nostettu Suomen ennätykseen. Jo yli 1,1 miljardia + avustukset. Mahtavaa. Maailma tykkää meistä!

EU maksutkin on saatu nousuun vuodesta 2010, 300 milj € Suomen ennätykseen, 803 miljoonaan ! Täältä pesee!
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53030-ennatysmaksun-syy-paljastui-suomi-maksaa-muiden-helpotuksia
http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_tiedotteet/20131127Suomen/name.jsp
Tiedotteen mukaan Suomi on keskimääräistä pienempi nettomaksaja. Lehtien mukaan Suomi on Euroopan suurin nettomaksaja henkeä kohden. Tässäkin on tehty ennätys tietoerossa.

Päinvastoin kuin ennen vaaleja 2014 luvattiin, Kreikka saa kolmannen tukipaketin, joka on kaikista suurin. Suomi osallistuu lahjaan tähän asti suurimmalla summalla.

Suomen autojen keski-ikä on saatu sinnikkyydellä nousemaan jo 11 vuoteen, mikä on Länsi-Euroopan ennätys! Lentäminen on myös saatu maailman kalleimmaksi.

Suomen tuet muualta tuleville on nostettu Euroopan ennätykseen. Suomi imee ihmisiä Romanista ja Afrikasta asti kuin magneetti ja loistaa kauas kuin majakka. Netistä löytyy hienoja ohjeita mitä pitää vastata maahan tultaessa. Maahan tulleille köyhille turisteille järjestetään majoitus, ylläpito ja taskurahaa ihan ilmaiseksi ja tukia saa myös kotimaan perheille. Mitähän he ajattelevat meistä ? Maailma rakastaa meitä!

Vaaleissakin kansalaiset ovat ennätystyytyväisiä ja 60 % jätti äänestämättä ja 93 % kansasta ei äänestänyt vaihtoehtoa nykymenolle.

Suomi aikoo olla monella alalla edelläkävijä ja tien raivaaja, oikea pioneeri. Niin on meidän tarinaamme kirjoitettu. Osa on kallis ja raskas, mutta meillä on ahkeruutta ja sisua.

( Toivottavasti moni ei ole enää siinä harhaluulossa, että euro ja EU on vapaata markkinataloutta. Se on EU-sosialismia* ja rankkaa säätelytaloutta. Vapaan tavaran liikkuvuuden ja säätelyn voi todeta tullipostissa asioidessa 25 € jutun takia. )

 

Blogin toinen osa on http://kanerva.eu/fi/?p=345

Blogi eurosta http://kanerva.eu/fi/?p=421

* Blogi EU-sosialismista, mitä se on http://kanerva.eu/fi/?p=442


Miten voisi korjata Suomen nousuun toisella tavalla? http://jarmokanerva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/174020-enemman-blogia-suomi...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ja tuolla kaikella on saatu kokoomuksen kannatuskin nousuun..hu,huh tätä kansaa ja sen aivoituksia.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Suomalaisten nettovarallisuuskin on saatu yllättävän alas. Ollaan Euroopan mittareilla ylintä jumbokastia samalla tasalla Slovenian kanssa. Tämä on saatu aikaan ennätyssosialismilla; verotuksella ja kaiken kalleudella, säätelyllä ja kyttäyksellä. Suomi tukee rikkaampia maita, jotka ei viitsi verottaa niin paljoa.
http://www.talouselama.fi/uutiset/on+suomalainen+k...
http://www.hs.fi/talous/a1365571687535

Samalla tekniikalla on hoidettu, ettei suomalaiset voi omistaa ja hallita suomalaisia yrityksiä Suomea hyödyttävästi. Siksi mm. Microsoftin omistajat siirsivät Nokian kännykät Microsoftille ennätystahtiin ja halvalla. Suomi on myynyt ennätysmäärän yrityksiä ulkomaille. Myös Valtion organisaatioita ja monopoleja on haluttu myös myydä. Tilalle on saatu tytäryhtiöitä. Erityisesti Ruotsalaiset ovat ostaneet ennätysmäärän. Suomesta on saneerattu ennätyspaljon työpaikkoja sen jälkeen. Tytäryhtiöstä Suomessa on helpompi saneerata. Ylen entinen jakeluverkko ja monopoli Digita tahkoo ennätystulosta ulkolaisille sijoittajille.

Nousua on myös valtion varmuusvarastojen myynnissä. Viljasta saadaan noin 350 miljoonaa pikarahaa. Öljyvarastoista on tihkunut vähän ulos tietoa, mutta niitä myydään. Samaan aikaan on maailmanpolitiikassa varsinkin Venäjä-akselilla ennätys rauhatonta. Suuret talousasiantuntijat varoittavat maailman ruokapulasta. Oppositiopoliitikko varoittaa varmuusvarastojen myynnistä.
http://seura.fi/puheenaihe/niinisto-vastustaa-varm...
http://www.uusisuomi.fi/raha/70859-uusi-varoitus-r...

Sitten hurjan tärkeisiin asioihin : Cheek menestyi hurjan hyvin Helsingissä ja kansa hurrasi. http://www.iltasanomat.fi/musiikki/art-12887286454...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014070418464054_u...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Aivan, tuo höpötys se on kyllä tärkeää....niinkuin sillä noustaisiin taloussuosta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kunnat seuraavat valtion esimerkkejä eikä velkataakkaa pelätä, kaikenlaista kallista rakentamista on lisätty, uusia kouluja tehty ja vanhoja lakkautettu, työpaikkoja kunnan palvelukseen lisätään niin kauan kuin mahdollista - ennen kuntaliitosta, kunnan viroissa on viiden vuoden irtisanomissuoja liittymisiin kannustavana tekijänä.
Helsinki aikoo rakentaa Guggenheim monumentin taidemuseoksi, rahaa on.
Länsirannikko rakennetaan täyteen valtavia tuulivoimaloita veronmaksajien harteille. Hallitus pelaa kuin peliriippuvainen, edunvalvojaa kaivataan jo apuun, ei tämänkaltaisesta taloudenpidosta hyvää seuraa.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Täytyy toivoa, että löytyy joku maapallon ulkopuolinen edunvalvoja koska näyttää siltä ettei täällä telluksella kukaan osaa tätä raha juttua.
Länsi-maiden mallimaa Ameriikkakin tekee uuden velkaennätyksen joka päivä... kaupungit hakeutuu konkurssiin jne. jne.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

No nyt keskusvallan lippu alkaa näyttää siltä, että pystytän lipputangon. Provinssin lipulla ei ole enää kuin muistoarvo.

Toimituksen poiminnat