jarmokanerva Me rakennamme tulevaisuuden!

Huolehditaan lähimmäisistä vai parannetaan maailmaa ? (Hornetit Atlantille?)

  • Huolehditaan lähimmäisistä vai parannetaan maailmaa ? (Hornetit Atlantille?)

Suomen hallituksella näyttää olevan näytön paikka joka päivä, lopputuloksesta viis.

Ohjenuorana kuulostaa olevan edesvastuuton  'kyllä se siitä nousukausi tulee kun vain uskoo vahvasti positiivisesti'. Ideologiana on 'liike on tärkeää, lopputulos ei ole niin tärkeää'. Ennen vaaleja saatiin taas lukea populistisia ja epäloogisia ajatuksia.

Suomi ei nouse edes vaikka menisi lootusistuntuntoon tuoksukynttilöillä täytettyyn huoneeseen ja ja hokisi positiivisisa ajatuksia hmm.. 'ei ydinvoimalle', 'ei autoilulle', 'ei tekniselle kehitykselle', 'ei vesivoimalle', 'kyllä kannabikselle', 'kyllä homoille','kyllä sateenkaarille'.

Mitä tarkoittaa "peruuttamalla ei pääse eteenpäin". Kyseessä on kielikuva. Asioiden hoito muutetaan vaikkapa autolla ajamiseksi ja logiikka muutetaan siihen sopivaksi. Kyseessä on sukua argumentointivirheille. No - onneksi autoissa on pakkivaihde, jotta pystyy menestyneesti hoitamaan asioita, vaikkapa pääsee pois markkinapaikalta ja parkkipaikalta eikä vain hakkaa keulaa betoniseinään. Tulee mieleen neljä kirjainta - ADHD.

Ylivelkaantuneista maista ei ole otettu kertaakaan niskalenkkiä antamalla lisää velkarahaa ja keinot on olleet väärät, mutta on vain ajettu eteenpäin eikä mietitty lopputulosta. Asioita olisi pitänyt ohjata ja käyttää pakkivaihdettakin. Velkaa pitäisi laskea. Vakaa eurokin tuo kuulemma yltäkylläisyyttä - sääli ettei euro ole ollut vakaa vuosiin. Tosin maailma pyörii myös muilla valuutoilla.

Uusinpana vouhotuksena ja populistisena vetona on lähettää Suomen Hornetteja Islantiin. Taas tavoitteena on liike ja halu näyttää. Lopputuloksesta viis.

Hornettien lähettäminen Atlantille maksaa paljon rahaa, hommassa palaa paljon polttoainetta ja koneet kuluvat. Vekottimille kun on käyttötunnit ja sitten täytyy vaihtaa osia ja tehdä huoltoja.

Jatkuvasti saa lukea tällaisista tempauksista. Pohjanmaa lähetettiin maailmaa pelastamaan Somaliaan jne. Kun vankeja saatiin, niin ne jouduttiin vapauttamaan heti, koska ei oltu mietitty ollenkaan mitä oltiin tekemässä jne. Vähän aikaa sitten oltiin muuttamassa lakeja, jotta kaikki maailman hädänalaiset mummot pääsevat Suomeen yhden egyptiläisen ja venäläisen perässä jne. Lista on loputon.

Yhteisten julkisten rahojen kautta kaikkien poliitikkojen tekemiset vaikuttavat kaikkeen. Jos tuhlataan rahat muualle, rahat eivät ole tärkeisiin perusasihin käytössä. Nyt maailmalle näyttäminen ja maailman pelastaminen on haitallista Suomelle.

Nyt hallituspuolueet  eivät huolehdi suomalaisista ja lähimmäisistä. Heillä on kuitenkin loputtomasti muiden ihmisten rahaa parantaa maailmaa.

( Varoitus: Alla oleva on katkelma todellisuudesta ja voi järkyttää herkimpiä )

Nyt on hoitamatta esimerkiksi:

-Suomessa tarvitaan lisää pelastushelikoptereita. Ihmisiä kuolee niiden puutteen takia.

(mutta samaan aikaan voidaan lennellä Islantiin suihkuhävittäjillä ???)

-Törmäsin Espoossa leipäjonoon ihan lähellä rikasta aluetta. Osalla ihmisistä menee todella huonosti. Osa tekee jo itsemurhia rahan puutteen takia. Tarvittaisiin rahaa. Vaan kuulemma ei ole enää mahdollista tehdä töitä eikä ole toivoa. Se on menetetty ja sen mukana kaikki.

-Pääkaupunkiseudulla on pidetty asunnot kalliina kaavoitusmonopolilla poliittisilla toimilla. Osalla ihmisistä ei ole varaa ostaa asuntoja ja vuokrat ovat korkeita. Miten ostaa 300 000 asunto kun ei ole rahaa leipään ? Miten huolentia omasta perheestään ? Tai hankkia uusi suomalaisia, lapsia ? Jo normaalit ihmiset hädin tuskin elävät (keski) palkoillaan, joista viedään leijonan osa veroina poliitikkojen näyttämiseen ja puuhasteluun ja byrokraateille.

-Ihmisiä kuolee lääkärijonoihin. Suurta osaa pidetään sairaina ja vajaa työkuntoisina jonoissa eikä hoideta rahan puutteen takia. Asia vaikuttaa jo maan kilpailukykyyn.

-Suuri joukko erityisesti Suomen alkuasukkaita syrjäytyy jo koulussa. Tukiopetukseen ei ole varaa ja vähäinen resurssi menee pääsääntöisesti maahanmuuttajien tukemiseen. ( Tämä on tosiasia eikä mielipide) Erityisessä vaarassa on pojat.

-Mielenterveysongelmaiset syrjäytyvät ja joutuvat hunningolle ja osa riistää elämänsä. Suomella ei ole muka varaa hoitaa mielenterveysongelmaisia työkykyisiksi. Osalla voi olla jokin tragedia takana ( ero, kuolema, sairaus tms.), joka tarvitsisi vähän terapiaa.  Nyt lääkkeenä on pää sekaisin tai rasvattu köysi. Nämä  kansoittaa netin ja kadut päivisin. Osa jo epätoivoisena yrittää jututtaa pääministeriä puukko kädessä. Osa puukottaa muita päästäkseen hoitoon.  Osa ammuskelee kouluissa muita. Se on vaarallista kaikille kun ei hoidata perusasioita.

-Ihmisiä kuolee kylmään ja pakkaseen ja huonoon ravintoon ulkona. Asuntoa kun ei ole. Poliitikoilla on missio hoitaa muun maailman ihmiset ja saada pluspisteitä, muttei he hoida suomalaisia.

Valitettavasti edes vaaleissa asiat eivät muuttaneet ja erityisesti populistiset näyttäjät saivat paljon ääniä. Suomen suurin ryhmä kuitenkin oli apaattiset nukkujat, jotka eivät luota politiikkaan ja joilla ei ollut edes voimia ja kiinnostusta siirtyä uurnille. He saivat 41 % äänivyöryn ja vaalivoiton. Tosin meillä ei olisi ollut varaa sellaiseen voittoon.

Seuraavaksi suurin ryhmä oli yksi suuri puolue, joka sai vain noin puolet apaattisten määrästä, noin 21 %. Ja muut tätä vähemmän.

Suomen taloudessa menee huonosti. Propagandan vastaisesti Suomen vienti on laskenut ja kilpalukyky menetetty. Tarvittaisiin heti ainakin 30 000 miljoonaa lisää vientiä niin saataisiin pyörät pyörimään. Veronkorotukset vain hidastavat taloutta. Lama on iskenyt erityisesti euromaihin. Venäjän markkinat ja muu maailma menee paremmin ja onneksi osa yrityksistä vie muualle. Ja taas linkki on raha. Nokia maksoi 150 euroa veroja tuloksestaan viime vuonna. Salo on ongelmissa, kun yhtiö jätti sen jne. Espoo tulee perässä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Korjaan populistisia ajatuksia. Greentech (cleartech) ei ole korvannut muusta teollisuudesta karkoitettuja työpaikkoja ja rahaa. Suomi ei rikastu kun 'jälkiteollinen palveluyhteiskunta'-ideologialla köyhät palvelevat toisiaan, suuri joukko vieläpä kunnalla ja valtiolla töissä. Kun kaksi köyhää käy kauppaa keskenään, kukaan ei rikastu. Nolla jaettuna kahdella on nolla.

Ja nolla ei pelasta muuta maailmaa eikä edes itseään.

 

PS. Mukaillen Janet Jackssonin rakkauslaulua :

"Mitä hyvää hallituspuolueet ovat tehneet sinun eteesi viimeaikoina ?"

(miten se ilmenee?)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Hei, myydään hornetit pois niin silloin säästyy sitä rahaa lähimmäisten huolehtimisiin samalla perusteella voidaan sulkea varuskunnat

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Perustelu ei ole vain sama.

Suomessa täytyy ylläpitää oma uskottava puolustuskyky. Joka maassa on jokin sotilaallinen mahti. Pidetään mieluummin oma.

On järjetöntä ajaa hornettien lentotunnit Atlantilla. Suur-Suomi ei ole siirtämässä länsirajaansa Islantiin.

Jotain järkeä olisi kehittää yhteistä ilma-/merivalvontaa Eestin ( Viron) kanssa, josta molemmat hyötyisivät joka päivä. Saisi Nato-kuumeiset tyydytystä samalla.

Suomen johtajien ei tarvitse leikkiä kuitenkaan maailmanluokan supervaltaa, joka voi heitellä joukkoja ja rahaa ympäri maapalloa. Toivottavasti napoleonkompleksi ei tartu muihinkin. Sillä tavalla Neuvostoliitto ja Kreikka ajettiin talousongelmiin ja sosiaaliseen kriisiin ja levottomuuksiin. Jopa USA:n johtajat joutuu miettimään, mitä he tekevät.

JV-miinojen kielto oli typerää ja maksoi jo 300 miljoonaa rahaa muusta toiminnasta. Arvioiden mukaan se tulee maksamaan noin 1 000 miljoonaa. Vaikka näytettiin (villakoiralta) ei saatu turvallisuusneuvoston paikkaa ja palkkaluokkia virkamiehille tällä pullistelulla. Erään asiantuntija-arvion mukaan kielto maksaisi 250 000 suomenmiehen hengen ja aiheuttaisi tappio konfliktissa. Vekottimet oli siis varastoissa.

Reumasairaala olisi auttanut monia. Se olisi tarvinnut 3 mijoonaa. SIihen ei ollut varaa. Tässä mittakaava.

Vaikka minulle eräs väittelijä muuta väitti, raha ei pursu kuin pullataikina ja sitä ei pursu jatkuvasti lisää taikaseinään sitä kautta.

Juha Ritvanen

Olihan oksennus, jossa käytetty melkoisen "vapaata assosiaatiota" kaikkiin ongelmiin mitä ihmiskunnassa on ikinä ollut ja tulee aina olemaankin, mutta jostain syystä keskityt juuri Suomen ongelmiin.

Mitäs jos suomalaiset ensinnäkin alkaisivat ottaa itse vastuuta omasta itsestään eivätkä ole liian sosialistisiin arvoihin pohjautuvia massaihmisiä, jotka huutavat yhteiskuntaa apuun joka ainoassa ongelmatilanteessa.
Ainakin ns. uusavuttomuus on pitkälti holhousyhteiskunnan aikaansaannosta, missä oma ajattelu- ja toimintakyky on ulkoistettu yhteiskunnalle ja niille sadoilletuhansille viranomasille, mitä tässä hyvin pienessä maassa (ihmisten lukumäärältään) on olemassa.
Meillä on aivan liikaa holhousyhteiskunnan edustajia, ja monet sen rakenteet ovat omaksuneet sellaiset arvot, että ns. kansalainen ei tiedä yhtään mitään mikä hänelle olisi hyväksi ja miten hän voisi jotenkin "parantaa" omaa itseään tehdäkseen omalle elämään jotain muutosta "positiivisempaan" suuntaan.
Tämäkin ajatus positiivisuudesta on osittain ulkoistettu yhteiskunnalle - niinkuin mm. Neuvostoliitossa oli tehty.

Tätä yhteiskuntarakennetta on käytetty pitkälti hyväksi jo sen rakentamisen alkuajoista lähtien maailmansotien jälkeen. Siihen passivoivaan arvomaailmaan olisi saatava muutos lähtien joka ainoasta yhteiskunnan tukijärjestelmästä lähtien.

Onneksi meillä on tämä EU, joka on kyseenalaistanut kaiken mitä koko Eurooppa ja siinä sivussa Suomikin on edustanut olemassaolonsa aikana mutta Suomen osuus siinä Neuvostoliiton alaisena ja käskyläisenä aina vuosina 1917-1991, mutta osittain vieläkin nykyisen Venäjän vallan alaisena.

PS. Ymmärrätkö sarkasmin tässä viestissä?

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Hornettisekoilu voi olla taas savuverho tähän uutisen peittoamiseksi Suomen mediassa :

Jostain syystä Suomessa ei julkaistu 25.10.2012 päivän uutista ennen vaaleja.
Suomi uhkaa menettää rutkasti rahaa Kreikalle velkasaneerauksessa.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/10/2...

Suomi sai turpaansa antamissaan Kreikan-lainoissa ja menettää paljon rahaa, ehkä 200-300 miljoonaa. Me ei netottukaan.

***

En käsitellyt kirjoituksessa kuin Suomen asioita. Pitäisi keskittyä niihin ja laittaa omat perusasiat kuntoon. Ne ovat huonossa jamassa. Valitettavasti tosiasiat eivät ole kovin positiivisesti, enkä paisutellut asioita.

Yhteiskunnalle kuuluu eräitä perusasioita. Esimerkiksi pitää kansalaisensa normaalisti hengissä.

***

Suur-EU-Suomen ja Neuvostoliiton välillä on analogia. Brysselin keskusvalta on toisinto Neuvostoliiton keskusvaltakoneistosta. Kekkoslovakian aikaan Suomi oli tosin itsenäisempi päättämään asioistaan kuin nyt. EU sopimukset menevät yli Suomen (perustus)lain jo nyt.

Toimituksen poiminnat